Fun

Let’s do it in fiecare zi !

erou sm [At: CANTEMIR, I. I. 107 V: (înveroe, he~, heroi, iroas, irois, iroiu, irou / Pl: eroi[1]E: fr héros, ngr ἣρως, lat heros, vsl ирои1 (Mit) Semizeu. 2Persoană care se remarcă prin vitejie sau prin fapte extraordinare de arme Si: brav, curajos, invincibil, viteaz. 3 Soldat care a murit vitejește în luptă. 4Persoană demnă de a fi glorificată și stimată datorită calităților sale excepționale, a devotamentului său pentru o cauză. 5 Persoană care a devenit celebră. 6 (Înv) Persoană care poate fi luată ca model. 7 Persoană care se distinge într-un domeniu. 8 Personaj principal al unei opere literare, dramatice, cinematografice etc. 9 (Figîs~ de roman Personaj căruia i se întâmplă o aventură. 10 (Fam) Personaj principal al unei întâmplări sau al unei aventuri. 11 (Și irnîs~ul zilei (sau ~ul momentului) Persoană care acaparează atenția publică. 12 Obiect al admirației cuiva.

Tu nu vrei sa salvezi lumea devenind astfel un erou?

Schimbarile climatice progreseaza, natura sufera. Fiecare dintre noi poate face lucruri bune in fiecare zi, la birou, in gospodarie sau la cumparaturi. Deci poti fi erou oricand, oriunde.

Saptamana trecuta am luat parte alaturi de colegii mei din Unicredit la campania Let’s do it Romania si am curatat o parte din padurea Snagov. La 8:30 ne-am intalnit cu totii la Victoriei de unde am pornit cu autocarul spre padurea Snagov. Pana la ora 13 am adunat .in jur de 100 de saci de gunoi. (imaginile de mai jos vorbesc de la sine)

Saptamana trecuta, impreuna am reusit sa fim eroi . Haideti sa facem asta zilnic, macar pentru sentimentul acela puternic de putinta si bunatate. Iata cateva idei la care m-am gandit cu privire la salvarea pamantului.

  1.  Plante – Imbunatatirea aerului. Multe plante de apartament au nevoie doar de 5-6 % apa. Restul le dau aerul camerei, asigurand-se astfel prospetimea importanta respiratiei. Eu stiu de planta Zimmerlinde sau Papirus.
  2.  Produse regionale – alimentatia constienta. Iti place sparanghelul toamna? Venind din Peru, exista. O povara extinsa pentru natura deoarece transportul produce de 28 de ori mai mult CO2 decat cel intern. Mai degraba mancam legume si fructe din Romania si mancam sezonier. Corpul ne va multumi.
  3. Inlocuirea plasticului – dupa experienta de ieri, mi-am propus sa diminueaz pe cat posibil plasticul din viata mea(produsele ambalate in plastic, pungile de la supermarket, periuta de dinti, sticlele de apa, paharul pentru cafea de unica folosinta care apropo se descompune abia dupa 50 de ANI!  Primul pas pe care l-am facut a fost acela de a ma documenta. Asa am descoperit contul de instagram fara plastic care este mai mult deat util si inspirational . Thanks guys!
  4. Apa economisita – In timpul samponarii, opriti apa. La fel si in timpul periajului pe dinti. Vrei sa salvezi si mai multa apa? Inlocuieste masina de spalat vase cu spalatul manual. Asfel vei economisi jumatate din cantitatea de apa.
  5. Evitarea muntilor de hartie la birou – un lucru imbucurator pe care l-am descoperit documentandu-ma despre consumul de hartie este ca in Romania este foarte scazut. Cu 50% mai mic decat cel de la nivel mondial. Nu ne ramane decat sa ne bucure ascest aspect si sa continuam sa eliminam pe cat posibil utilizarea hartiei inlocuind-o cu Pc-ul, notite de telefon, tablete, etc.
  6. Consumul mai putin de carne – usureaza foametea lumii! Cantitati uriase de carne si hrana pentru animale sunt importate din tarile sarace, crescand deseurile agricole.

In toate activitatile sa nu uitam de iubirea pentru cei din jur si natura ! Sa eliminam nepasarea din calea noastra!

Tu ce faci pentru a salva pamantul ?

Photo credit: Briota Dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.